Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Altid Online

Et ophold på en døgninstitution kan være en stor hjælp for psykisk syge

Mange psykisk syge kan få stor glæde af et ophold på en døgninstitution. Der kan de nemlig både få en tiltrængt ”pause” fra samfundet, som mange af dem sandsynligvis har svært ved at føle sig hjemme i, og møde ligesindede, der hver dag møder de samme udfordringer, som de kender fra deres egen dagligdag.

På landets døgninstitutioner findes desuden et stort antal dygtige og meget professionelle mennesker, der går højt op i at skabe de bedst mulige forhold for de psykisk syge. Personalet sørger nemlig både for, at de syge får den behandling og støtte i hverdagen, som de har brug for, og at de får mulighed for at føle sig ”normale” ved hjælp af udflugter og aktiviteter som for eksempel caféture og lignende.

Det er dog ikke kun de syge selv, der kan få glæde af et ophold på en døgninstitution. Ofte kan det nemlig være både meget tidskrævende og anstrengende for familie og pårørende at skulle tage sig af en psykisk syg, for de har jo også en hverdag, som de skal have til at hænge sammen. Dertil kommer desuden, at de ikke er kvalificerede til at yde den hjælp, som en psykisk syg har behov for.

Et behandlingsophold på en døgninstitution kan derfor være til stor glæde for både den psykisk syge selv og vedkommendes familie.

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post