Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog
Posted on
Published on : #byggesaet

3 dage inden juleaften og den dertilhørende gavefest løber af stablen, er det endelig lykkedes for mig at få den sidste julegave på plads, og det blev til et byggesæt.

For at være helt ærlig kan jeg dog næppe tage hele æren, for byggesættet er en gave til min svigerfar, som min kæreste og jeg har valgt at gå sammen om. Efter at være gået på pension har han nemlig udviklet en stor interesse for gør det selv-arbejde, men han har endnu ikke fået købt sig et ordentligt byggesæt, og det var derfor den oplagte julegaveidé.

Sidst min kæreste og jeg var til middag hos svigerforældrene, fremviste svigerfar stolt en lille reol, som han selv havde hamret sammen ude i garagen. Han forklarede, at hans byggesæt kun bestod af en sav, en lille hammer og en æske søm, og at han derfor ikke havde været i stand til at bygge en kommode, som han ellers havde tænkt sig. Der skulle nemlig nogle skruer til, og han havde ingen skruetrækker.

Det var derfor vigtigt for os, at det byggesæt, som vi ville forære ham i julegave, inkluderede en skruetrækker, hvad det heldigvis også gør.

Min kæreste nævnte, at han faktisk også havde haft et byggesæt, da hun var yngre. Hun kunne nemlig huske, at han engang selv havde bygget et fuglehus, som var blevet hængt op i haven. Da de flyttede havde han dog valgt at smide det ud – dels fordi det fyldte en del, og dels fordi han meget sjældent brugte det.

Nu hvor han var gået på pension, savnede han dog sit gamle byggesæt, for han kunne jo egentlig godt lide at stå ude i garagen og arbejde på sine små byggeprojekter. Det var egentlig også planen, at han ville købe sig et nyt byggesæt, så han kunne komme i gang med at lave nogle ordentlige møbler, som måske endda kunne komme ind og stå i huset. Det kan nemlig godt være ret vanskeligt, hvis ikke man har et godt byggesæt.

Både min kæreste og jeg er derfor helt sikre på, at han bliver utroligt glad for sin gave. Det er nemlig både noget, som han længe har ønsket sig, og som han har brug for. Hvem ved? Måske får vi endda glæde af den en dag, hvis han da bliver så dygtig, at han kan fremstille nogle møbler, som vi også godt kunne tænke os at have!

Comment on this post

Hosted by Overblog