Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog
Posted on
Published on : #rengøringsfirma, #kontor, #rengøring, #konflikt, #kontrakt

Som leder af en enmandsvirksomhed har jeg ikke råd til at leje lokaler, hvor jeg kan have mit kontor. Derfor har jeg lejet mig ind i et lækkert, lille kontorfællesskab, hvor der arbejder en masse andre kreative. Dog har fællesskabet været lidt af en hovedpine på det sidste, da nogle af de andre har tendens til ikke at få ryddet op, når dagen er omme, og de forlader vores ellers dejlige lokaler. Det har hele tiden været meningen, at vi selv skulle stå for rengøringen af vores kontorer, og det starter jo selvfølgelig med, at folk sørger for at rydde op efter sig selv. Desuden har vi en turnusordning omkring, hvem der skal gøre rent efter frokost, tømme opvaskemaskinen og sørge for at støvsuge.

Man skal kun tage sig af den ”tungere” rengøring ca. en gang om måneden, så jeg har svært ved at forstå, hvorfor nogen ikke bare kan få det gjort. Vi havde jo netop valgt fra at få et rengøringsfirma tilknyttet, så vi kunne spare pengene, da der ikke er nogen af vores virksomheder, der sådan flyder over med en kæmpe pengekasse, som vi har lyst til at dele ud af sådan uden videre.

Men nu, hvor jeg virkelig kan se, at vores system ikke virker, og vores kontorer ikke bliver gjort ordentligt rene, har jeg lyst til, at vi i fællesskab finder et rengøringsfirma, som kan løfte opgaven. Folk skal naturligvis stadig rydde op efter sig selv, men så slipper vi da i det mindste for at have deciderede ulækre kontorer. Man kan altså ikke invitere til kundemøde i vores mødelokale, når det ikke er blevet rengjort ordentligt i ugevis.

Vi har månedlige møde i kontorfællesskabet, og jeg har allerede klaget min nød over, at der er andre der ikke får ryddet op – Uden at pege fingre. Det tror jeg ikke, at der kommer noget som helst godt ud af. Andre var enige, nogle var ligeglade. Især dem, der ikke har brug for mødelokalet, da de holder deres kundemøder på kundernes kontorer.

Jeg har ligeledes sagt til de andre, at jeg ønsker at opsøge et kvalificeret rengøringsfirma. De ville overhovedet ikke høre tale om det, eller nogen var åbne – Dem der også rydder op efter sig selv og gør rent som de skal og bør. De typiske beklagelser begyndte så. At folk ikke havde råd, at de ikke ville have folk udefra til at rode i deres ting, at de ikke altid kunne rydde op, fordi deres arbejde krævede, at de roder over natten. Jeg mener, hvor frustrerende og utilfredsstillende kan en dialog være?!

Hvad tænker I, at jeg kan stille op? Jeg vil gerne ofre penge på ordentlig kontorrengøring fra et godt rengøringsfirma, men jeg har ikke råd til at betale det alene. Vi har alle i kontorfællesskabet underskrevet en aftale, hvor rengøringsansvaret indgår, men det kan jo være svært decideret at ”bevise”, at folk ikke lever op til den kontrakt.

Jeg kender flere ledere af virksomheder, der er rigtigt godt tilfredse med deres rengøringsfirma, så det er i længden mest pengene, der er problemet for os. Det skiller os ad, og der er begyndt at være en lidt dårlig stemning på kontoret. Det gør mig i tvivl om, hvorvidt jeg skulle have bragt problemet på banen, men samtidigt er vi jo voksne mennesker. Så vi må altså finde en løsning, så vi kan få rene kontorer. Gerne med et godt rengøringsfirma.

Comment on this post

Hosted by Overblog