Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog
Posted on
Published on : #funktionærloven, #arbejde, #virksomhed, #opsigelse, #lov

Når du driver en virksomhed med ansatte, skal du følge bestemmelserne i

funktionærloven

. Ligeledes skal du overholde særlige, overenskomstmæssige aftaler, hvis sådanne foreligger. Skal du opsige en medarbejder, der er funktionær, skal du ligeledes følge reglerne i funktionærloven.

Det kan i den grad betale sig for dig som virksomhedsdrivende at kende til både de regler og de undtagelser der er i funktionærloven. Det kan hjælpe dig at benytte dig af professionelt gennemarbejdede kontrakter for ansættelse, når du skal sikre dig, at du ikke kommer på kant med funktionærloven.

Lidt om opsigelse af en funktionær

Er du i den uheldige situation, at du skal afskedige en funktionær, kan det være nødvendigt først at suspendere eller fritstille vedkommende. Er en funktionær suspenderet skal han/hun ifølge funktionærloven stå til rådighed for arbejdspladsen. Dette betyder, at vedkommende ikke kan starte på et nyt arbejde, mens han/hun modtager løn fra sin gamle arbejdsplads.

Funktionæren kan med øjeblikkelig virkning starte på et nyt arbejde i en anden virksomhed, med mindre denne kan betragtes som en konkurrerende virksomhed.

Comment on this post

Hosted by Overblog